Ministrul Sănătăţii a anunţat ultimele date ale Institutului Naţional de Sănătate Publică pe epidemia de gripă în România. Sorina Pintea a subliniat că încă nu putem vorbi despre un trend descrescător în privinţa îmbolnăvirilor cauzate de virusul gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a subliniat că, din datele Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), încă nu se poate vorbi despre un trend descrescător în evoluţia gripei.

Articolul continua dupa recomandari

'Săptămâna trecută evoluţia gripei a avut un trend crescător, cu o evoluţie naţională. Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 98, având peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate şi peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreştere sau un trend descrescător', a declarat Sorina Pintea la un post de ştiri.

Ministrul Sănătăţii a reamintit că au fost achiziţionate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele din grupele de risc.

'Am achiziţionat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în judeţe. Până miercuri la prânz erau distribuite în 17 judeţe. (...) Cele 98 de decese au avut în comun un singur lucru - persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiţii medicale preexistente', a subliniat Sorina Pintea.

Oficialul a precizat că populaţia încă se mai poate vaccina împotriva gripei.