Este alertă la Iaşi, unde o fetiţă de trei ani a fost ucisă de sindromul hemolitic uremic. O boală agresivă care a fost cauzată de o infecţie cu un tip de bacterie E-coli. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă pentru a depista sursa îmbolnăvirii. Cazul este identic cu cel din 2015 când mai mulţi copii din Argeş au fost diagnosticaţi cu acelaşi sindrom. Iar trei dintre ei au murit.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, care, de altfel au şi deschis o anchetă, au luat deja probe de apă şi alimente de la familia fetiţei, care mai are încă cinci copii.

Articolul continua dupa recomandari

În urma testelor de laborator ar putea descoperi şi alimentul care a fost infestat cu E-coli şi care i-a declanşat celei mici sindromul hemolitic uremic. Boala, este una cu o evoluţie destul de rapidă spun medicii şi puţini sunt cei care supravieţuiesc.

La spitalul Marie Curie din Capitală medicii se luptă să salveze un copil din Braşov care a venit cu aceeaşi boală. În ţara noastră s-a discutat mult despre această afecţiune în 2015 atunci când trei copii din Argeş au murit din cauza ei şi, mai mult, a izbucnit un întreg scandal din cauză că autorităţile nu au reuşit să identifice sursa infecţiei cu E-coli.