O fetiţă în vârstă de doi ani, infectată cu coronavirus, este cea mai tânără victimă a virusului periculos din China, care a ucis deja 41 de oameni.

Potrivit presei din China, Comisia Naţională pentru Sănătate a anunţat că au fost confirmate 1.287 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar cea mai tânără victimă are numai doi ani.

Articolul continua dupa recomandari

Dintre cele 1.287 de cazuri, 237 sunt în stare critică şi se zbat între viaţă şi moarte la spitalele din provincia Hubei, acolo unde se află şi oraşul Wuhan, locul în care a pornit epidemia.

De asemenea, printre victime se numără şi un doctor care trata pacienţi cu coronavirus şi care a murit la nouă zile după infectare.

Coronavirusul din Wuhan, răspândit în toată lumea

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat noul coronavirus o 'urgență în China', însă nu a declarat o problemă internaţională.

Cu toate acestea însă, virusul a început să se răspândească la nivel mondial, primele cazuri din Europa fiind înregistrat în Franţa.

De asemenea, două cazuri au fost confirmate şi în Statele Unite ale Americii, iar alte patru au fost confirmate şi în Australia.

Numeroase oraşe din provincia chineză Hubei au fost puse sub carantină, zeci de milioane de oameni fiind nevoiţi să rămână în case, având în vedere că drumurile au fost blocate, iar zborurile de pe aeroporturi anulate.