Un fals medic stomatolog a fost săltat în urma unei percheziții a poliției, în Baia Mare. Este vorba despre o femeie de aproximativ 50 de ani, care a fost reținută pentru 24 de ore. Polițiștii au venit și cu un apel pentru foștii clienți ai bărbatului.

Surse din anchetă spun că femeia săltată de polițiști e în realitate tehnician dentar, însă ea s-a dat drept medic stomatolog.

Articolul continua dupa recomandari

”Din cercetările efectuate până în prezent de către polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului  Maramureș într-un dosar penal  înregistrat la Parchetul de pe lângă  Judecatoria Baia Mare, având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii, au rezultat indicii pe baza cărora se poate formula presupunerea rezonabilă că în locația din Baia Mare, strada Mihai Eminescu, nr. 53, județul Maramureș, au fost efectuate lucrări stomatologice fără respectarea condițiilor legale de autorizare pentru persoana care a efectuat aceste lucrări și fără respectarea normelor igienico-sanitare”, transmit polițiștii din Baia Mare.

Polițiștii au venit cu un apel către foștii clienți ai falsului stomatolog.

”Avându-se în vedere aceste împrejurări în care au fost realizate lucrările stomatologice și riscurile pentru sănătate, îndrumăm toate persoanele care au apelat la serviciile prestate în această locație să se prezinte la medic pentru examinare și analize medicale și totodată să sesizeze poliția”, au spus polițiștii băimăreni.

De asemenea, anchetatorii recomandă pacienților să facă inclusiv testul HIV.

Falsul medic, reținut pentru 24 de ore

Femeia de aproximativ 50 de ani a fost dusă de polițiști la audieri. Ulterior, s-a decis reținerea ei pentru 24 de ore.

”Continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale”, au precizat polițiștii din Baia Mare.

- Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de corespondentul Observator în Maramureș, Simona Vasiac.