Reprezentanţii DSPSV Suceava anunţă că se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de rujeolă şi trag un semnal de alarmă în acest sens.

Practic, numărul cazurilor de rujeolă s-a dublat de la o lună la alta şi, deşi nu s-au înregistrat victime, vorbim despre multe cazuri foarte grave, în 90% din situaţii fiind necesară internarea.

Articolul continua dupa recomandari

Numai în judeţul Suceava s-au înregistrat 20 de cazuri de rujeolă în martie, 42 de cazuri în luna aprilie şi 87 de cazuri în luna mai.

Cele mai afectate zone au fost Câmpulung Moldovenesc, Vama şi Pojorâta.

În baza acestei situaţii, reprezentanţii DSPSV Suceava susţin că "majoritatea pacienților bolnavi de rujeolă nu au fost vaccinați. Singura și cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii este vaccinarea, care conferă imunitate pe viață în majoritatea cazurilor. Se consideră că este necesară vaccinarea cu două doze a cel puțin 95% din populație pentru a împiedica circulația bolii și în final eliminarea. Vaccinul poate fi administrat doar cu colaborarea părinților sau aparținătorilor. În județul nostru acoperirea vaccinală este de 85%".