După ce a fost declarată epidemie de gripă în România, accesul vizitatorilor în secţiile ATI ale celor 19 spitale din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a fost interzis.

Accesul vizitatorilor în secţiile ATI ale tuturor celor 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a fost interzis din cauza epidemiei de gripă, anunţă oficialii din spitale.

Articolul continua dupa recomandari

În restul secţiilor s-a restricţionat accesul vizitatorilor după ce Ministrul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, mai anunţă Administraţiei Spitalelor ​din Bucureşti.

”În cele 19 spitale, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, s-au luat măsuri pentru prevenirea raspândirii cazurilor de gripă încă de acum două săptămâni. Astfel, în toate spitalele, a fost restricţionat accesul vizitatorilor, iar în secţiile de ATI accesul vizitatorilor a fost interzis”, au anunţat reprezentanţii ASSMB.

Potrivit oficialilor din spitale, vaccinarea antigripală s-a realizat pentru personalul medical care a solicitat acest lucru, iar cei cu suspiciuni de infecţii respiratorii au fost trimişi la medicul de familie.

Vizitatorii şi personalul medical sunt obligaţi să folosească echipament de protecţie, precum măştile şi halatele.

Cazurile de gripă depistate au fost raportate zilnic Direcţiei de Sănătate Publică. De asemenea, asistenţii şi medicii au solicitat conducerii instituţiilor de învăţământ să ia măsuri de dezinfecţie acolo unde se impune.       

Se constată o evoluţie epidemică a gripei, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii, a anunţat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că, joi şi vineri, sunt închise 14 unităţi şcolare din Bucureşti, după ce s-au confirmat 417 cazuri de gripă la copii şi peste 2.000 de viroze.