Un elev de clasa a şasea a murit răpus de gripă în trei zile. Părinţii l-au dus la spital, unde medicii i-au prescris tratament şi l-au trimis acasă. La scurt timp, copilul a ajuns din nou la Urgenţe, în stare critică.

Luni, mama copilului i-a anunțat pe cei grupul de Whatsapp al clasei că băiatul urmează să lipsească toată săptămâna de la școală, pentru că a fost diagnosticat cu faringită acută. Acesta ar fi fost diagnosticul și atât știe școala despre starea copilului. 

Articolul continua dupa recomandari

Un copil de 12 ani a murit de gripă, în Bucureşti

Marți, copilul de 12 ani a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, unde i-a fost recomandat mamei să-i administreze antiviral, ca mai apoi starea copilului să se înrăutățească. A ajuns miercuri dimineață la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Pentru că avea un streptococ și pentru că avea și gripă, a ajuns la hemoragie pulmonară. Joi, la ora 4.00 dimineața, a fost declarat decesul. 

Este cel de-al 10-lea deces din acest sezon gripal din România, iar peste 3.600 de persoane au fost diagnosticate cu virusul gripal doar în această săptămână. Joi, autoritățile au anunțat că săptămâna care a trecut a fost epidemică și dacă se repetă acest episod 3 săptămâni la rând, atunci va fi declarată epidemie de gripă în România. Anul trecut, fix în această zi autoritățile au decretat epidemia de gripă în România.

La nivelul școlilor este panică în rândul părinților, asta pentru că, doar în București, avem 50 de unități de învățământ cu orele suspendate parțial. Iar în țară peste 4000 de elevi sunt afectați de această suspendare a cursurilor, parțială în unele școli și grădinițe și integral în unele zone din țară.