Un doctor de la un spital din Wuhan, în vârstă de 62 de ani, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, în timp ce trata pacienţi grav bolnavi.

Potrivit televiziunii de stat China Global Television, doctorul Liang Wudong (62 de ani) a murit la nouă zile după ce s-a infectat cu coronavirus, el fiind unul dintre medicii care îi trata pe pacienţii aflaţi în stare gravă, infectaţi cu acelaşi virus periculos.

Articolul continua dupa recomandari

Bilanţul morţilor a ajuns astăzi la 41, toate decesele fiind cauzate de coronavirus. Dintre acestea, 39 au fost înregistrate în provincia Hubei, respectiv în oraşul Wuhan.

Wuhan, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, este în carantină începând de joi, 23 ianuarie 2020, cu aproape toate zborurile anulate şi şosele blocate.

Autorităţile chineze au impus mai multe restricţii de transport în toată provincia Hubei, care are o populaţie de 59 de milioane.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 1.287, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate din China.

Alte cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în Thailanda, Vietnam, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Nepal, Malaezia, Statele Unite ale Americii, Australia şi Franţa.