Spre deosebire de curele tipice, de pierdere în greutate, dieta alcalină restabileşte echilibrul pH-ului şi creşte nivelul de energie. Nu doar femeile ţin cure de slăbire. Specialiștii spun că dietă alcalină este foarte bună pentru organism, dar e de mare ajutor inclusiv celor care suferă de boli grave.

Vara este anotimpul dietelor, doar că cele care presupun prea multe alimente acide pot deveni periculoase. De aceea, specialiştii ne recomandă ca în meniu să includem şi legume şi fructe alcaline. 

Articolul continua dupa recomandari

Acestea nu doar că ne ajută să ne păstrăm o siluetă de invidiat, dar ne scutesc şi de multe drumuri la medic sau la farmacie. 

Specialiştii mai spun şi că o alimentaţie bazată pe fructe şi legume alcaline ne dau şi o stare de bine. 

Din grădină sau de la piaţă, important este ca legumele să fie mâncate în stare crudă, căci astfel îşi păstrează toate proprietăţile. Ca să nu mai spunem că o astfel de dietă nu este nici foarte costisitoare. Şi se prepară în doar câteva minute.  

O astfel de reţetă este recomandată mai ales în curele de slăbit. Atenţie însă, dacă în dietă aveţi incluse şi banane sau mere, vă recomandăm să le mâncaţi dimineaţa, pe stomacul gol, căci atunci au un efect alcalin asupra stomacului. Dacă le consumaţi seara, vă dau senzaţia de arsură la stomac.