Au fost controloane maraton la gogoşi, hamsii şi shaorma, pe plaja din Eforie Sud. Din cele 10 afaceri verificate, 8 au fost închise temporar. Inspectorii de la protecţia consumatorului au găsit pateuri şi sosuri ţinute în soare, peşte prăjit cu o zi în urmă şi mizerie în bucătării.

La o patiserie, se vindeau covrigi şi gogoşi ca la tarabă. Din vitrină, lipseau geamuri, iar înăutru ajungea nisipul adus de vânt.

Articolul continua dupa recomandari

Inspectorii de la protecţia consumatorilor au verficat pe rând gheretele de pe plajă, de unde turiştii îşi cumpără peşte, shaorma şi dulciuri. Un vânzător a sesizat ceva suspect şi a tras repede oblonul, dar a uitat muzica pornită în interior.

În bucătării, inspectorii au găsit dezastru. Produsele erau amestecate şi nu aveau etichete, tacâmurile erau ţinute pe un suport, la 10 centimetri de podea, iar pizza era pregătită pe o ladă frigorifică.

Din 10 unități controlate, 8 au fost închise temporar. Amenzile sunt între 1000 și 20.000 de lei. Singurii care au scăpat au fost administratorii plajelor. Aceştia trebuie să pună şezlongurile la 5 metri de apă.

Inspectorii OPC au introdus şi cazierul contravenţional, care cuprinde toate neregulile găsite la comercianţi. De la a doua abatere, aceştia se aleg cu lacătul pe uşă.