Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au transmis câteva informații importante în legătură cu epidemia de coronavirus.

Printre altele, reprezentanții INPS au stabilit criteriile de testare a persoanelor suspecte de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Conform news.ro, prioritate au persoanele care prezintă simptome de coronavirus și au și istoric de călătorie internațională.

Urmează "contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat, cazuri de SARI (infecţii acute respiratorii severe) fara altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele şi de persoane instituţionalizate simptomatice".

Reprezentanții INSP trag un semnal de alarmă după ce mai mulți medici și asistente s-au infectat cu coronavirus pentru că au intrat în contact cu pacienți și anunță că "în acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținută. În aceste condiții, strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, şi pe obţinerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată".