Viaţa bate ordonanţa. Înainte ca măsurile luate de autorităţi să intre în vigoare, românii au ieşit din nou din case. De data aceasta, să-şi facă provizii din magazine şi pieţe. Alţii au fost la slujbă şi, deşi au păstrat distanţa între ei, au sărutat icoana unul după altul şi au primit împărtăşania cu aceeaşi linguriţă.

În plină pandemie, preotul Catedralei Ortodoxe din Cluj Napoca împărtăşeşte zeci de enoriaşi cu aceeaşi linguriţă... sfinţită. Acum, este anchetat de prefect.

Articolul continua dupa recomandari

Taina care nu respectă canoanele medicale i-ar putea aduce un dosar penal pentru zădărnicirea bolilor.

Bogdan Ivanov - purtător de cuvant Mitropolia Clujului: Noi am primit doar nişte recomandări din partea Sfântului Sinod. Dacă sunt persoane care nu vor să se împărtăşească din potirul comun şi din linguriţa comună, pot să ceară preotului să se împărtăşească cu o linguriţă de acasă. Toţi preoţii noştri ştiu acest lucru, dar n-a fost nimeni să solicite până acum.

Nici în Galaţi, credincioşii n-au ţinut cont de sfaturile medicilor. Chiar dacă au păstrat distanţa între ei, au sărutat icoana unul după celălalt.

Pentru a stopa astfal de practici periculoase în plină epidemie, autorităţile au decis ca slujbele să se desfăşoare fără enoriaşi. Vor fi transmise la televizor, la radio sau online.

Capitala a luat o gură de aer azi. La Arcul de Triumf, una din cele mai aglomerate intersecţii, traficul s-a rărit. Totuşi, în ultima zi fără restricţii, bucureştenii au mai dat o fugă la mall. De mâine, în marile centre comerciale vor fi deschise doar supermarketurile, farmaciile, curăţătoriile şi cabinetele veterinare.

În oraşele din toată ţara, parcă toate drumurile au dus către supermarket. Magazinele au fost luate cu asalt de la prima oră.

Oamenii s-au aşezat la cozi nesfârşite să îşi facă provizii. Primele pe listă au fost: făina, mălaiul şi apă. Unii au mai găsit doar rafturi goale.

În pieţe, comercianţii şi-au aşteptat clienţii cu măşti, mănuşi şi gel dezinfectant

Să nu atingă marfa pentru că este foarte normal. Ei vin şi ne spun: Nu, că am mănuşi. Dar tu cu mănuşile alea poate ai strănutat, ai pus mâna la gură.

De mâine, unele pieţe vor fi mai goale. Comercianţii spun că se tem de răspândirea coronavirusului.