Un copil cu piciorul rupt a fost trimis acasă de o asistentă de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, chiar dacă avea dureri groaznice, şi pus să ia Nurofen câteva zile. Totul după ce asistenta nu ar fi ştiut să interpreteze o radiografie.

Mama copilului a povestit, într-o postare pe o reţea socială, că totul a început pe 14 februarie, atunci când micuţul a căzut şi s-a lovit puternic, după care a început să plângă fără încetare.

Articolul continua dupa recomandari

Drept urmare, tânăra mămică şi-a dus copilul la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, acolo unde, surpriză, nu exista niciun medic care să îl consulte pe micuţ.

"Ajunsi la spital, ni se face o foaie de interne (din care se poate vedea clar ca nu contine parafa medicala, iar semnatura este scrisa de asistenta) si se efectuaza cu greu o radiografie. Dupa efectuarea radiografiei si sosirea rezultatului, doamna asistenta prezenta, nu i-am retinut numele, o suna pe dna Doctor Daniela Terchila sa ii aduca la cunostinta ca mai are 4 'bucati' ( bucati de ce, de paine, de ce anume, se intelege). In tot acest timp continua convorbirea telefonica dintre asistenta-doctor, din care rezulta, din spusele asistentei medicale, ca este doar o contuzie, ca ea nu vede nimic grav", a scris pe Facebook tânăra mămică.

Asistenta i-a recomandat femeii să îl ducă pe copil acasă şi să îi administreze Nurofen.

Copil cu piciorul rupt, trimis acasă cu dureri groaznice

După câteva zile, având în vedere că durerile au continuat, iar copilul plângea, femeia s-a întors la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, acolo unde, din nou, copilul nu este consultat de vreun medic pe motiv că 'medicii nu fac consultaţii pentru o banală contuzie'.

Drept urmare, femeia din Ploieşti a decis să meargă la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.

"Astazi, 20.02.2019, ma decid sa merg la spitalul Grigore Alexandrescu, unde se fac mai multe radiografii, copilul este consultat şi tratat aşa cum ar fi fost normal şi la spitalul din Ploieşti.  Medicii sunt uimiti de faptul ca vin din Ploieşti si, in acelasi timp, de faptul ca nimeni nu a vazut o fractura asa mare, ca pana si eu care nu am studii de specialitate pot vedea cu ochiul liber. Da, fractura, se pune tot piciorusul in ghips, iar daca nu trece in 3 saptamani, operatie, datorita faptului ca a stat prea mult cu piciorul netratat", a mai scris femeia în postarea de pe Facebook.

În numai 10 ore, postarea tinerei mămici a fost distribuită de peste 4.000 de persoane.