La cea mai mare petrecere dintre ani, se dublează şi consumul de băuturi alcoolice. De Crăciun românii şi-au umplut coşurile de cumpărături cu mâncare, acum, în schimb, au golit rafturile cu vinuri, bere şi spirtoase. Alcoolul trebuie consumat cu măsură chiar şi în zilele de sărbătoare - este sfatul medicilor, ignorat însă în fiecare an de sute de români, care umplu mai apoi urgenţele spitalelor.

Câțiva tineri se pregătesc pentru petrecerea de Revelion pe care o vor ţine acasă la unul din ei. Pentru ei, mâncarea nu este o prioritate. Căruciorul de cumpărături este plin doar cu sticle de băutură.

Articolul continua dupa recomandari

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, consumul de alcool se dublează în România, arată statisticile. Iar în hipermarketuri, cea mai mare agitaţie este la rafturile cu vinuri şi bere, unde angajaţii refac în permanenţă stocurile.

Alţii au rezerve importante acasă, din producţia proprie.

Atunci când alegem un vin trebuie să ţinem cont şi de meniul pe care îl vom avea la petrecerea dintre ani. Octavian Gruianu, somelier la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Capitală, ne dă câteva sfaturi.

OCTAVIAN GRIUANU, somelier: Peste vin alb, chiar si porc putem alege un Riesling, Carne rosie vin rosu, pentru desert - un vin fortificat. Pentru brânzeturi care se consuma mult putem asocia un Sotern, Tocai chiar si sa nu uitam de sampanie, motiv de sarbatoare

Medicii avertizează. De Revelion, serviciile de urgenţă au cele mai multe intervenţii într-un an.

Anul trecut, Serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov a avut peste 600 de solicitări, cele mai multe la pacienţi care şi-au stricat Revelionul din cauza paharelor băute peste măsură.