Pielea ca o coajă de portocală este, cu adevărat, duşmanul femeilor, inclusiv al vedetelor. Suntem tentaţi să credem că un star de la Hollywood nu ar trebui să aibă celulită pentru că face sport, ţine diete şi aşa mai departe. Adevărul este altul. Apariţia celulitei ascunde alte probleme.

Celulita are, în primul rând, o predispoziţie genetică. Eu spun adesea că aşa cum bărbaţilor le cade părul, femeile fac, majoritatea, celulită. Predispoziţia este de o tulburare hormonală care are o afectare pe circulaţia locală din această zonă care este specific feminină: lateralele coapselor, fesele, în spatele genunchilor. În care se produc tulburări de circulaţie datorită acţiunii hormonilor şi încet, încet, se strânge lichid. Aceasta este prima fază a celulitei, când vedem că se strânge apă ca un burete şi face valuri când o atingem, acela e primul semn că începe să se formeze. Nu este de la mâncare! Decât poate, poate dacă exageraţi cu dulciurile, undeva tot prin veriga hormonală se formează. Acest aspect de coajă de portocală îl fac şi femeile slabe şi femeile grase. Dacă vorbim de excesul adipos, acela vine de la mâncare - Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog

Articolul continua dupa recomandari

Şi încă o veste proastă. Celulita nu se vindecă! Cel mult, poate să regreseze. În schimb, cu o dietă echilibrată, am putea să prevenim apariţia ei. Rămâne însă întrebarea: ce facem dacă deja s-a format? În primul rând, dermatologul trebuie să stabilească ce grad are celulita. În funcţie de asta, ne poate recomanda tratamente de radiofrecvenţă, vacuum, masaje, mezoterapie sau drenaje limfatice.