Autorităţile locale din Iaşi au căutat soluţii pentru cadrele medicale care se expun zilnic riscului de infectare cu coronavirus. Pentru că mulţi se tem că au contactat noul virus şi sunt asimptomatici, din grijă pentru cei dragi refuză să meargă acasă.

Pentru cadrele medicale care vor să îşi protejeze familiile, primăria, împreună cu Universitatea Tehnică din Iaşi au pregătit 60 de locuri de cazare.

Articolul continua dupa recomandari

De acum clădirea care îi găzduieşte de obicei pe doctoranzii şi oaspeţii Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi va deveni casă pentru medici şi cadre medicale.

Bogdan Budeanu, director Directia Camine Studenţeşti UTI Iasi: Medici si cadre medicale, asta stim de la primarie, sunt pregatite 28 de camere in scara C a caminului, e o scara separata de locurile in care sunt cazati putinii stundeti ramasi in campus. Sunt conditii de garsoniera cu confort sporit, nu e lux e tot ce trebuie pt conditii de urgenta.

În total 60 de locuri în camere de tip garsonieră le stau la dispoziţie gratuit celor care fie trebuie să stea la izolare, fie preferă să nu se mai ducă acasă de teamă ca ar fi putut fi deja infectaţi. Iar cererile nu au întârziat să apară.

Primele cadre medicale, vorbim despre medici, asistenti si infirmiere, care vor inopta în campus vor veni chiar din aceasta seara, vorbim despre personal medical din spitalele iesene care prefera sa inopteze aici in perioada urmatoare aici de teama ca ar fi putut fi infectati cu noul coronavirus si ar putea s ail transmita acasa familiilor daca ar merge acolo.

Bogdan Budeanu, director Directia Camine Studnetesti UTI Iasi: În fiecare garsonieră există grup sanitar propriu cu tot cu cabină de duş, lavoar, vas WC, tot ce necesar pentru o baie, un hol un dulap pentru depozitarea hainelor, o mini bucătărie, un loc unde pot lăsa o apă plată la rece sau să bei o cafea şi balconul închis .Din ce stim sunt pentru cadrele medicale care intra in contact direct cu bolnavii susceptibili de Covid19 si ca o masura de preventie pentru familii sa nu se intoarca acasa.

Conform unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în acest moment, în România, sunt peste o sută de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.