Bolile care cauzează dureri de spate precum protruziile discale, herniile, radiculopatiile, artita sau spondiloza nu mai sunt semne ale bătrâneţii.

Suntem sedentari, nu ştim să stăm nici pe scaun, nici în pat, nici chiar pe banda de alergare, iar de multe ori, poziţiile incorecte, mai ales la birou, ajung să ne afecteze chiar dacă nu avem o vârstă înaintată.

Articolul continua dupa recomandari

Cristi Strava, antrenor personal: De multe ori sunt doar simple inflamații, discopatii, protruzii și așa mai departe. Cifoza și lordoza sunt foarte întâlnite din cauza poziției la locul de muncă, la birou, care în ziua de astăzi este foarte comună, în meseriile moderne.

În poziţii vicioase stăm şi la muncă, şi acasă, şi în maşină. inclusiv în sala de fitness. Nu puţini sunt cei care fac exerciţiile greşit, nefiind supravegheaţi de un antrenor. Sedentarismul nu este deloc o soluţie. Aţi auzit cu toţii: pentru o viaţă sănătoasă faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi. Măcar pentru a tonifia muşchii spatelui.

Cristi Strava, antrenor personal: Atunci când ne așezăm să avem spatele drept, chiar și atunci când mă aplec peste birou să țin antebrațele, coatele, cât mai mult pe birou să nu fie suspendate. În cazul în care avem o problema cervicală, coatele suspendate înseamnă activarea mușchilor trapez din zona cervicală și atunci înseamnă tensiune pe zona cervicală și de aceea toți oamenii de la birou au dureri cervicale. Monitorul ar trebui să fie cât mai sus ca să nu stăm aplecați pe birou sau ideal ar fi să lucrăm cât mai mult la calculator și nu la laptop. Dacă lucrăm la laptop, să luăm și o tastatură separată pentru că atunci când am tastatura aici și ecranul in față îl pot ridica mai sus și avem o postură mai corectă pe scaun. Picioarele de obicei ar trebui ridicate pe ceva, depinde de înălțimea scaunului, deci să nu stăm cu ele suspendate.

Aşadar, dacă staţi mult la birou, încercaţi să vă ridicaţi în picioare măcar cinci minute la fiecare oră şi mişcaţi-vă articulaţiile. Medicii spun clar: bolile care cauzează dureri de spate precum protruziile discale, herniile, radiculopatiile, artita sau spondiloza nu mai sunt semne ale bătrâneţii.

Ovidiu Tudor, medic neurolog: Intervalul de apariție este undeva între 30 și 40 de ani, în perioada de maximă intensitate a vieții dar problemele pot să apară și la copii din cauza posturilor vicioase din școli, a scaunelor improprii. Una peste alta, media a scăzut foarte mult. A crescut cu multe procente și la ora actuală, la nivel global, reprezintă principala cauza de prezentare la medic, de dizabilitate și principala cauza care duce la acordarea de concedii medicale.

În Statele Unite ale Americii se cheltuie, în fiecare an, aproximativ. 200 de milioane de dolari pentru concediile medicale ale angajaţilor cu hernie de disc!