Implantul dentar a devenit opțiunea principală a persoanelor ce și-au pierdut unul sau chiar toți dinții naturali. Nu puține sunt clinicile stomatologice ce activează pe piață de profil din România, iar de aici derivă și teama unora dintre noi cum că nu oricare dintre acestea ar putea oferi servicii de calitate.

Cu pași timizi, orice român ce se confruntă cu o astfel de problemă, se îndreaptă într-un final spre o clinică stomatologică profesionistă. Înainte de a-i fi implantați dinții, el ar trebui să discute serios cu medicii, să ceară detalii despre cât rezistă un astfel de implant, cum se desfășoară totul, cum trebuie întreținut implantul dentar pe viitor și așa mai departe. Dental Premier, clinică stomatologică din București, le pune mereu la dispoziție clienților răspunsurile la toate aceste întrebări.

Articolul continua dupa recomandari

Cât rezistă implantul dentar?

Constant se realizează studii referitoare la durata de viață a unui implant dentar, indiferent de complexitatea sa. Experții de la Dental Premier ne înștiințează că un astfel de implant poate rezista chiar și mai mult de 20 de ani. Bineînțeles, totul ține de maniera în care acesta este îngrjit.

Totodată, studiile arată și că peste 95% dintre implanturile dentare realizate de la zero, dacă se poate spune așa, au fost un real succes. Probabil acest lucru, dacă ne raportăm la zilele noastre, i-a făcut pe români să fie mult mai încrezători în ceea ce medicii stomatologi din țară pot face, mai ales cei de la Dental Premier - renumiți pentru profesionalismul de care dau dovadă și totodată apreciați pentru experienţa vastă şi diversele studii pe care le-au urmat în ţară şi străinatate.

Sănătatea noastră - primul factor care acționează direct asupra duratei de viață a implantului

Implantul dentar presupune implantarea unei piese de titan, zirconiu sau alte astfel de materiale biocompatibile, cu scopul de a ține loc rădăcinei dintelui natural. Prima etapă a implantului dentar presupune ca pacientul să își facă un set de analize pentru aprecierea stării de sănătate.

De exemplu, un pacient cu o sănătate precară, cu multe vitamine și minerale lipsă în corp, în cazul în care nu ia măsuri în acest sens, s-ar putea să se confrunte cu numeroase probleme după inserarea implantului. Acesta se inserează în osul maxilar, iar țesuturile din jurul implantului, dar și forțele orizontale și verticale care acționează în timpul masticației, sunt primele ce ne avertizează dacă implantul va rezista peste 20 de ani sau nu.

Mai pe scurt, cu cât gingia este mai sănătoasă, iar osul maxilar încărcat optim cu calciu, cu atât mai durabil va fi și implantul dentar. Un alt pilon decisiv în ceea ce privește durata de viață a implantului este și experința medicului stomatolog. El trebuie să dozeze corect totul pentru ca operațiunea să fie un adevărat succes.

Cum plusăm chiar noi asupra sănătății implantului dentar

Cea mă sigură metodă de îngrjire a implantului dentar o reprezintă controlul periodic realizat la cabinetul stomatologic sau clinica stomatologică la care s-a realizat și implantul, de preferat. Acest control ar trebui realizat la circa 6 luni. Totodată, pacientul are obligația de a urma o igienă orală strictă și corectă - periaj dentar, dar și interdentar, duș bucal și chiar folosirea aţelor dentare speciale post implant.

Setul de analize stric necesare înainte de realizarea implantului dentar

După cum s-a menționat și anterior, durata de viață a implantului dentar este direct proporțională cu sănătatea noastră. Astfel, înainte de realizarea implantului, experții de la Dental Premier ne recomandă să realizăm următorul set de analize: analiza glicemiei, a colesterolului, ureei, calcemiei și a transaminazei. Timpul de sângerare, dar și cel de coagulare a sângelui fac parte tot din pachetul de investigări ce trebuie realizate, alături de hemoleucogramă.

La Dental Premier, durata de inserare a unui implant este de aproximativ 20 de minute. Acest lucru este valabil doar în cazul în care osul este suficient, pacientul neavând nevoie de o adiţie osoasă.

Datorită tehnicii de inserare pe care medicii stomatologi de la Dental Premier o folosesc, niciun implant nu este dureros. Nu puțini sunt cei care se tem că nu cumva în timpul operației să resimtă disconfort sau chiar dureri insuportabile. La Dental Premier această teamă este spulberată instant.

Pentru și mai multe detalii despre ce presupun implanturile dentare, cei interesați sunt invitați să acceseze site-ul dentalpremier.ro.