La nici o lună de când a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus, România îşi numără morţii. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în mai puţin de 48 de ore. Două dintre ele, la Spitalul Judeţean din Suceava. Din păcate, şi numărul românilor infectaţi a crescut accelerat în ultimele ore. Ţara noastră este în "zona galbenă", cu 576 de îmbolnăviri.

De două zile, România a început să numere oamenii răpuşi de coronavirus. Şapte persoane au murit până acum.

Articolul continua dupa recomandari

Ultimul caz este al unui bărbat de 65 de ani, internat pentru dializă la Spitalul Universitar Bucureşti. A împărţit salonul cu alt pacient infectat cu noul coronavirus. Pe 20 martie a fost transferat la Spitalul Victor Babeş. A murit seara trecută.

A şasea victimă este un bărbat de 64 de ani, din Arad. Fusese internat vineri, la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean din oraş.

Un bărbat de 71 de ani a murit, ieri, la Spitalul Judeţean din Suceava, la câteva ore după ce testul a arătat că este infectat.

Pacientul avea probleme cu inima şi fusese internat la cardiologie, unde a intrat în contact cu o femeie testată pozitiv.

Femeia este în stare critică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. A făcut de două ori stop-cardiac.

La acelaşi spital din Suceava, tot ieri, o altă pacientă a încetat din viaţă din cauza COVID.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, era internată aici de sâmbătă. Nu venea din străinătate şi nici nu a intrat în contact cu o persoană diagnosticată pozitiv.

Suferea de diabet şi boli cardiovasculare. Virusul i-a agravat problemele de sănătate, iar femeia s-a stins fulgerător.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, s-a stins un bărbat de 70 de ani. Se numea Vasile Ouatu şi era fostul preşedintele al echipei de volei Piatra Neamţ.

Milionarul suferea de diabet şi hipertensiune. Organismul său nu a putut să lupte cu virusul. Deocamdată nu se ştie de unde l-a luat.

După moartea lui Vasile Ouatu, tot oraşul Piatra Neamţ este în alertă. Pe 8 martie, în restaurantul său a avut loc o petrecere la care au participat sute de oameni.

Duminică, după prânz, un pacient de 74 de ani care a ajuns acum o săptămână la Spitalului Universitar din Bucureşti s-a stins din cauza virusului.

Bărbatul, dependent de dializă, avea toate simptomele specifice bolii, dar medicii l-au diagnosticat cu pneumonie şi l-au internat în secţia nefrologie. A fost testat abia după patru zile de la internare.

Lanţul tragediilor a început duminică dimineaţă cu primul deces de coronavirus înregistrat în România: un bărbat de 67 de ani avea cancer în stadiu terminal şi se întosese din Franţa.

A ajuns la Spitalul din Filiaşi, dar, pentru că nu venea dintr-o zonă roşie la acea vreme, managerul s-ar fi opus testării.

Pacientul a fost transferat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde a murit.

România are 576 de persoane infectate cu Coronavirus. 73 dintre ele s-au vindecat. Vârsta medie a persoanelor contaminate este de 42 de ani. Mai mult de jumătate sunt femei şi doar 4% sunt copii.