Gripa a ucis 54 de oameni în România, arată ultimul bilanț, dat publicității marți seară. Cele mai recente victime sunt 6 persoane, din București, Prahova, Sibiu și Sălaj.

Marți dimineață, autoritățile au confirmat un deces de gripă, care a urcat bilanțul la 48 de morți. În cursul serii însă, autoritățile sanitare au anunțat că încă 6 persoane au murit. Numărul morților de gripă a ajuns astfel la 54, pe 29 ianuarie.

Articolul continua dupa recomandari

Două dintre cele 6 victime ale gripei, anunțate marți seară, sunt din județul Prahova. Este vorba despre o tânără de 34 de ani, conirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, și de un bărbat de 78 de ani, cu același diagnostic.

Alte două persoane decedate sunt din București. Sunt două femei, de 62, respectiv 63 de ani. O a cincea victimă, un bărbat de 62 de ani, este din județul Sibiu. Cea de-a șasea victimă, care a urcat bilanțul la 54 de morți, este un bărbat din Sălaj, în vârstă de 57 de ani.

Conform medicilor, 5 dintre cele 6 victime confirmate marți seară nu erau vaccinate anti-gripal, iar în cazul celei de-a șasea victime nu sunt cunoscute, deocamdată, antecedentele vaccinale.

- Acest articol a fost actualizat -