Fie că îți dorești să îți întărești sistemul imunitar, să pierzi câteva kilograme sau să îți revitalizezi organismul, poți conta pe consumul de sucuri naturale pentru a-ți atinge scopul. Acestea sunt obținute prin stoarcerea fructelor și legumelor proaspete.

Astfel, sucurile naturale te ajută să ai un stil de viață sănătos, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care acestea le oferă.

Articolul continua dupa recomandari

Beneficiile sucurilor naturale

Un storcător de fructe este ideal atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos. În plus, dacă vrei să te bucuri pe deplin de beneficiile sucurilor naturale, este recomandat să optezi pentru un storcător de fructe cu presare cu melc. Acesta îți permite să obții sucuri 100% omogene, întrucât presează ușor fructele, spre deosebire de storcătoarele de fructe convenționale, prin centrifugare.

Nutrienți

Sucurile naturale determină o mai bună absorbție a substanțelor nutritive în organism, întrucât intestinele nu mai trebuie să digere toate fibrele din fructele și legumele proaspete.

Ajută sistemul digestiv

Toate vitaminele, mineralele și enzimele sunt absorbite imediat în sânge, în momentul în care consumi sucuri naturale. Întrucât digerarea lichidelor necesită mai puțină energie decât cea a substanțelor solide, sistemului digestiv îi este mai ușor să funcționeze.

O mai bună oxigenare a creierului

Consumul sucurilor 100% naturale îmbunătățește circulația sângelui, determinând o mai bună oxigenare a creierului și a întregului organism. Oxigenarea bună te ajută să te menții energic pe parcursul întregii zile.

Ajută la detoxifierea organismului

În general, sucurile naturale sunt alcaline, ceea ce înseamnă că acestea extrag acizi din organism. Astfel, toxinele din corp sunt eliminate prin canale precum rinichii, pielea și plămânii. Toată lumea are nevoie, din când în când, de o vitaminizare a organismului, mai ales acum când stresul ne afectează tuturor viața. Detoxifierea ocazională ajută organismul să elimine toate toxinele acumulate ca urmare a unei diete necorespunzătoare, a lipsei de exerciții fizice și a unui stil de viață nesănătos.

Întărește sistemul imunitar

Cu siguranță ai auzit de nenumărate ori faptul că este recomandat să consumi anumite fructe și legume care conțin vitamine utile pentru întărirea sistemului imunitar. Sucurile naturale te ajută să acumulezi aceste vitamine în organism. Astfel, acestea te ajută să îți întărești sistemul imunitar și să ții răceala departe.

Te protejează împotriva bolilor

Substanțele nutritive pe care organismul le absoarbe din sucurile naturale te protejează împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului, a artritei reumatoide și a bolilor inflamatorii. În plus, acestea ajută la creșterea pH-ului în organism, ajutând astfel la prevenirea diverselor boli precum cele de inimă, rinichi, osteoporoză și diabet. Aceste afecțiuni sunt asociate cu dezechilibrul nivelului de acizi din organism.

Reduc colesterolul

O dietă sănătoasă contribuie la reducerea nivelului de colesterol. Sucurile naturale joacă un rol important. Acestea te ajută să consumi mai multe fructe și legume care sunt benefice organismului.

Ajută la reducerea nivelului de zahăr în sânge

Ca urmare a stilului de viață nesănătos, tot mai mulți oameni suferă de diabet. Sucurile naturale te ajută să reduci nivelul de zahăr din sânge. Este recomandat să prepari sucuri cu un număr redus de fructe care conțin zahăr.

Îți oferă energie

Toate substanțele nutritive conținute de sucurile naturale te ajută să ai mai multă energie.

Dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, este recomandat să consumi sucuri naturale. Pentru a te bucura de beneficiile acestor băuturi sănătoase, vei avea nevoie de un storcător de fructe cu melc. Astfel, sucurile pregătite acasă vor fi 100% omogene și îți vor oferi numeroase beneficii pentru sănătate.