Doi bebeluşi din Sibiu au fost diagnosticaţi cu gripă, fiind primele două cazuri de gripă confirmate în judeţ. Cifrele celor de la DSP anunţă şi o creştere dramatică a numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor.

Doi bebeluşi, în vârstă de trei, respectiv opt luni, internaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu au fost diagnosticaţi cu gripă, în urma testelor de laborator. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, au fost confirmate primele două cazuri de gripă din judeţul Sibiu din acest sezon.

În alte 44 de cazuri au fost făcute teste rapide care au ieşit pozitive pentru gripă, potrivit celor de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

În Sibiu, în săptămâna precedentă a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute (3.236), cu circa 40% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2304). Numărul este cu 77.12% mai mare faţă de săptămâna omoloagă din sezonul 2017-2018.

Numărul pneumoniilor este de 697 de cazuri. Cele mai multe cazuri (293) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 03 de 18.79%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani şi peste.

Cazurile de "gripă" (semne şi simptome de gripă, fără un diagnostic pus cu certitudine) raportate au fost 105.

"În Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat în cursul săptămânii trecute un focar de infecţii respiratorii cu 7 cazuri (vârste cuprinse între 3 luni şi 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripă şi 3 cu semne de infecţie respiratorie acută. S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă", arată DSP.

Totodată, o probă recoltată de la un caz internat în spital - un băieţel de opt luni din Sibiu - este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Micuţul provine dintr-o familie în care bunica a prezentat semne de boală.