Un bebeluş de 11 luni a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Medicii spun că a fost internat cu gripă, dar confirmarea va fi făcută în urma autopsiei. Moartea a survenit sâmbătă, dar a fost făcută publică acum.

Potrivit medicilor, bebeluşul în vârstă de 11 luni a fost internat vineri, la Spitalul de Copii din Timişoara, cu distrofie musculară. A fost transferat apoi la Spitalul de Boli Infecţioase, cu diagnosticul insuficienţă respiratorie şi  bronhopneumonie.

Articolul continua dupa recomandari

Decesul a survenit a doua zi, în ciuda eforturilor medicilor.

„Este vorba despre un copil de 11 luni, care a ajuns la noi cu malformaţii congenitale multiple şi care s-a internat vineri după-amiază la noi la spital, cu gripă, iar sâmbătă a decedat. S-a internat cu insuficienţă respiratorie, cu bronhopneumonie. A fost intubat, dar a decedat", a declarat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Doctorii spun că aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a stabili oficial dacă decesul a fost provocat de gripă. Dacă va fi confirmat, ar fi al 44-lea deces din cauza gripei în acest sezon în România.

Sursa: News.ro