Copiii din București, cu vârstele între 10 – 17 ani, care au nevoie de un aparat dentar fix, ar putea primi un ajutor de 990 de lei de la Primăria Capitalei. Măsura e prevăzută într-un proiect de hotărâre ce urmează a fi discutat săptămâna viitoare în ședința General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul „Smile”, propus de Primăria Capitalei, va fi desfăşurat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale. Proiectul prevede acordarea unui ajutor financiar de 990 de lei copiilor din București, cu vârste între 10 – 17 ani, care au nevoie de aparate dentare fixe.

Articolul continua dupa recomandari

Copilul beneficiază de sprijinul financiar în baza recomandării medicului stomatolog din cabinetul şcolar.

În cazul în care copilul are nevoie de aparat dentar pe ambele arcade, suma va fi 1980 lei, adică dublă.

„Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea afecţiunilor dentare pentru menţinerea unui organism sănătos printr-o soluţie de tratament minim invazivă care corectează probleme dentare deseori ireversibile, dar care pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase, prin aplicarea de aparate ortodontice fixe copiilor cu vârste între 10 şi 17 ani din Bucureşti”, se afirmă în textul proiectului

Dacă va fi aprobat, proiectul Smile va avea un buget de 35 de milioane de lei și va fi desfășurat între anii 2018 – 2020.

Primăria Capitalei mai derulează în prezent un program similar, pentru copiii cu vârstele între 7 – 16 ani, care primesc ajutor financiar de 750 de lei, dacă au nevoie de aparat dentar mobil.

Sursa: News.ro