Toată lumea a auzit de staţiuni de recuperare precum Băile Herculane sau Băile Felix. Puțini știu însă ce comoară se ascunde chiar în mijlocul oraşului Iaşi. Este vorba despre un izvor cu cea mai mare concentraţie de sulf de la noi din ţară. Băile Nicolina funcţionează în cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi şi atrag anual, mii de oameni. Cei care vin aici, an de an spun că se simt ca în vacanţă iar la plecare sunt. mai sănătoşi.

Povestea apelor sulfuroase de la Iași a început cu aproape 70 de ani în urmă. Izvorul cu "apă vie", cum îl numesc pacienții, a ieșit la suprafață după câteva foraje.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii își fac programări din timp pentru a fi siguri că vor beneficia an de an de efectele miraculoase ale acestor izvoare. O pacientă din Huși a venit prima dată la tratament, în 1987. Şi de atunci se întoarce mereu.

Am fost şi la Sarata Monteoru si la Amara, dar ca aici nu mă simt nicăieri. Am venit cu piciorul umflat şi nu puteam să merg și acum pot să merg urc scările şi le cobor - pacient

18.000 de pacienţi calcă anual pragul Spitalului de Recuperare din Iaşi, unde funcţionează baza de tratament, pentru afecțiuni diverse, de la dureri articulare, până la alergii.

Medicii spun că apele cu sulf sunt bune nu numai pentru durerile articulare sau reumatice, ci şi pentru problemele respiratorii.

Apele sulfuroase au efecte antiinflamatorii. Ele sunt recomandate şi pentru afecţiuni dermatologice, pentru pareze şi suferinţe reumatice. În baza de tratament, pacienţii se bucură pe lângă băile cu sulf şi de masaj, kinetoterapie şi electroterapie.