Investiţia în aspectul animalului de companie creşte de la un an la altul! Stăpânii aliniază patrupedele la tendinţele internaţionale. Lucru care costă, dar şi răsfăţul creşte pe măsură! Băi hidratante, vopsea pentru blăniţă sau parfumuri scumpe sunt doar câteva dintre tratamentele pe care specialiştii le pregătesc lunar pentru căţei. 

Daisy are patru ani şi frecventează des saloanele de înfrumuseţare. Stă cuminte la spălat de fiecare dată, mai ales că, după baia relaxantă, are parte de o oră întreagă de răsfăţ doar pentru ea.

Articolul continua dupa recomandari

Nu oricine poate realiza astfel de coafuri. Mădălina a obţinut brevet internaţional, după un curs pentru care a plătit 5.000 de euro, în Italia.

Pentru un look perfect, spray-ul pentru luciul blăniţei şi parfumul sunt nelipsite. Răsfăţul complet îl costă pe stăpân 130 de lei pe lună.

Sunt însă şi români care plătesc sume mult mai mari pentru întreţinerea animalelor de companie. 2.500 de lei pe lună investesc stăpânii acestor câini din rasa spitz japonez, pe care o angajată îi scoate în fiecare zi la plimbare.

Medicii veterinari spun că nu doar frumuseţea câinilor contează. Stăpânii trebuie să aibă grijă în primul rând de sănătatea lor.

AURELIA POP, medic veterinar: Vorbim despre deparazitările interne şi externe. Şi despre vaccinări. Vaccinările care sunt pentru tusea de canisă, care se fac mai mult în perioada sezonului rece şi, de ce nu, trebuie să începem să le facem vaccinările pentru borelioză sau pentru boala de lime.

O deparatizare costă între 50 şi 200 de lei, în funcţie de rasa câinelui. La cheltuieli se mai adaugă și un consult periodic obligatoriu care ajunge la 50 de lei.