Anchetă la Spitalul din Vaslui, după ce o asistentă a încurcat pacienţii între ei. A externat în toiul nopţii un bolnav şi l-a trimis la un centru de bătrâni în locul unui alt bărbat. Eroarea a fost descoperită abia la destinaţie, când cadrele medicale nu au vrut să preia un bărbat pe care nu-l mai văzuseră vreodată.

"L-a întors înapoi. L-a pus pe el în locul meu şi pe urmă m-a luat pe mine. Asta a fost treaba acolo", povesteşte unul dintre pacienţii implicaţi în poveste. 

Articolul continua dupa recomandari

Cu umor, aşa tratează bărbatul situaţia absurdă în care s-a aflat. În timp ce aştepta nerăbdător, în salon, să fie externat, altcineva era deja în Ambulanţă, în locul lui. De vină ar fi, spun reprezentanţii spitalului, o asistentă. 

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Ambulanţa Vaslui: Echipajul medical a întrebat de patru ori personalul din spital şi i s-a confirmat că acesta este pacientul care trebuie condus.

"Cei doi pacienţi erau puşi în camere diferite. Deci, dacă la predare, asistenta respectivă era atentă se rezolva imediat. Din punctul meu de vedere, nu are nicio scuză", spune șefa unității de primiri urgențe.

Pacient plimbat degeaba 50 de kilometri

La destinaţie, o altă asistenta, de la căminul de bătrâni din Valea Siliştei, şi-a dat seama de confuzie pentru că nu a recunoscut pacientul. Aşa că Ambulanţa a făcut cale întoarsă spre Vaslui. 

Ionel Turc, directorul Centrului de bătrâni Valea Siliştea: O greşeală, dar totuşi au luat un pacient care nu este al nostru, se puteau întâmpla pe traseu multe alte lucruri

Externarea cu peripeţii a avut loc în toiul nopţii. Bărbatul transferat greşit suferise în trecut un accident vascular cerebral şi nu vorbea.

Dacă s-ar fi respectat protocolul de internare, ar fi primit o brăţară de identificare. În schimb, a fost plimbat degeaba 50 de kilometri prin judeţ.

Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Ambulanţa Vaslui: Viaţa lor nu a fost pusă niciun moment în pericol. Situaţia neplăcută a fost că în spital erau în acelaşi timp doi pacienţi cu vârste asemănătoare, cu diagnostic identic

Conducerea spitalului din Vaslui a demarat o anchetă internă. Asistenta ar putea fi sancţionată cu 10 la sută din salariu.