Se spune că frumuseţea se moşteneşte. Însă, pe lângă genele moştenite, obiceiurile alimentare sunt al doilea factor care ne afectează aspectul pielii. Iar pe listă figurează, printre altele, alcoolul şi carnea procesată.

Nelipsite de la petreceri, cine romantice sau de la mesele alături de prieteni, băuturile alcoolice ocupă locul fruntaş pe lista produselor care afectează tenul.

Articolul continua dupa recomandari

O spun dermatologii americani care susţin că alcoolul deshidratează organismul, scade sistemul imunitar şi provoacă dereglări hormonale care duc la apariţia acneei.

Produsele lactate îşi pun amprenta asupra tenului

Iar dacă avem deja probleme cu coşurile, lactatele trebuie să lipsească cu desăvârşire din alimentaţie. 

Sonia Bartra, medic dermatolog: Vei observa roşeaţă, vei observa cearcăne. Iar din păcate, o mare parte dintre produsele lactate sunt tratate cu hormoni artificiali, dar şi cu estrogen şi progesteron. Iar acestea îşi pun amprenta pe pielea noastră 

Atunci când ne trezim cu tenul umflat, mai ales după ce am luat masa în oraş, de vină ar putea fi carnea procesată pe care am mâncat-o.

Din cauza cantităţilor ridicate de sodiu şi nitraţi, preparatele din carne ne pot distruge colagenul şi elastina.

Cerealele pot produce mâncărimi, alergii şi acnee

Pot cauza şi îmbătrânirea prematură a tenului. Acelaşi efect îl au şi rulourile de sushi, dar şi sucurile care conţin cantităţi nebănuite de zahăr. 

Sonia Bartra, medic dermatolog: Dacă ne gândim la zahărul din alimentaţia noastră, el are un efect nociv asupra colagenului. Ne provoacă riduri şi duce la pierderea tonusului pielii 

Pe lista alimentelor dăunătoare pentru piele se numără şi cerealele. Cea mai la îndemână opţiune când vine vorba de micul dejun ne poate cauza mâncărimi, alergii şi acnee.

Toate sunt cauzate de ingredientele modificate genetic şi de chimicalele toxice pentru organism.