Alimentele ţinute în căldură ne trimit, direct, în spital. Echipa Observator a găsit în hala veche a Pieţei Obor brânză şi ouă ţinute pe tarabe şi nicidecum la frigider, aşa cum impun regulile. Inspectorii sanitari au o serie de recomandări atât pentru comercianţi, cât şi pentru consumatori.

Plasa de cumpărături ne poate trimite direct pe patul de spital. Inspectorii sanitari-veterinari au câteva recomandări pentru noi în această perioadă de caniculă. Ar fi bine ca toate produsele pe care le cumpărăm să ajungem ct mai repede cu ele acasă. De exemplu, lactatele, ouăle ar trebui ţinute la o temperatură între 0 şi 4 grade, iar carnea congelată la -12 grade.

Articolul continua dupa recomandari

Puţini comercianţi respectă regulile.

ADRIAN MARINESCU, medic boli infecțioase: În momentul în care sunt alterate, apare infecţia digestivă acre poată să fie cu bacteriile cunoscute. Vorbim de stafilococ, vorbim de salmonella, vorbim de E-coli. Cu siguranţă, în perioada caldă, sunt mai multe toxiinfecţii, cele mai multe uşoare. Din păcate sunt şi forme severe, cu complicaţii şi chiar deces.

Şi fructele trebuie cumpărate cu atenţie.

Există mai multe recomandări şi pentru consumatori. Acesţia ar trebui să cumpere doar din spaţii autorizate, să ambaleze separat alimente, iar mâncarea gătită să fie acoperită.