Situația provocată de coronavirusul din China a dus la impunerea unor măsuri preventive pe Aeroportul Internațional din Timișoara. Inclusiv o echipă medicală a fost mobilizată pentru a verifica pasagerii veniți din anumite destinații.

Medicii fac monitorizările la terminalul sosiri al Aeroportului din Timișoara. Dacă este semnalat un caz suspect, echipa va transporta pacientul la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pentru analize aprofundate.

Articolul continua dupa recomandari

"În cadrul Aeroportului Internațional Timișoara a fost instituit un punct de verificare unde personalul medical din cadrul aeroportului asigură verificarea pasagerilor care sosesc cu zborurile de pe Munchen și Frankfurt, cele cu conexiuni directe în China", explică Adrian Pîrvănescu, director de securitate al Aeroportului din Timișoara.

De asemenea, pasagerii proaspăt debarcați din avioane sunt întâmpinați în zona sosiri de o angajată a aeroportului din Timișoara, care împarte fluturași informativi. Flyerele conțin informații despre noul coronavirus din China, dar și măsurile de prevenire recomandate de medici.

"Prevenția e cel mai bun mod de a te feri de boală, de a fi sănătos", spune o pasageră care poartă mască anti-gripală.

"Cu siguranță mi se par importante și cred că ar trebui să ne protejăm în perioada asta și să fim oarecum responsabili și pentru ceilalți, nu doar pentru noi", declară o altă pasageră.

Numai luni, peste 1500 de fluturași despre coronavirus au fost împărțiți pasagerilor, la Timișoara.