Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a interzis accesul vizitatorilor în unitatea medicală, după declararea epidemiei de gripă.

Acesta este primul spital din oraş care a luat astfel de măsuri.

Articolul continua dupa recomandari

Pe uşa de la intrarea în Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a fost pus, astăzi, un afiş care anunţă că este interzis accesul vizitatorilor sau aparţinătorilor.

'Acces Interzis. Epidemie de gripă. Accesul aparţinătorilor/vizitatorilor interzis', se arată în anunţul de pe uşa de la intrare în unitatea medicală.

Conducerea spitalului a luat şi alte măsuri după ce ministrul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România.

"Pe toată această perioadă, instituită de Ministerul Sănătăţii, accesul vizitatorilor sau aparţinătorilor este restricţionat, lăsând doar persoanele cu dizabilităţi severe să fie insoţite de un membru din familie care să îl îngrijească la pat. Tot personalul medical, cât şi pacienţii poartă măsuri de siguranţă, măşti de protecţie, măsurile de sterilizare se dublează şi inclusiv măsurile terapeutice, putem să punem diagnosticul de gripă mult mai rapid, doar pe simptomatologia clinică şi pe testele rapide", a declarat medicul Cristian Oancea, director medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, pentru news.ro.

Şi celelalte spitale din Timişoara au luat măsuri. Personalul medical trebuie să poarte echipament de protecţie: măşti şi bonete.