La final de an, angajaţii români fac bilanţul. Pentru mai bine de jumătate dintre ei, 2019 a fost anul stresului. Motive sunt destule: salariul a stagnat sau chiar a scăzut pentru patru din zece români, iar un sfert dintre salariaţi au rămas la companii unde se simt nefericiţi. Există totuşi speranţă, spun psihologii, care vin cu sfaturi pentru a învinge stresul.

Când spui muncă, spui stres. E valabil pentru majoritatea salariaţilor români. Iar 2019 n-a fost un an relaxant. O spun în primul rând angajaţii marilor corporaţii.

Articolul continua dupa recomandari

Claudiu Ioniţă, Director Dezvoltare Software: Pot să spun că a fost un an destul de stresant. Atât pe plan personal, cât şi profesional. Faptul că a trebuit să menţinem un standard de calitate într-un proces de expansiune al companiei şi a proiectelor, a echipelor. 42:

Alături de Claudiu, şi Laurenţiu a simţit presiunea crescută la locul de muncă.

Laurenţiu Ghenciu, vicepreşedinte Vânzări: A fost un an destul de greu din punct de vedere profesional. Un an cu urcuşuri şi coborâşuri.dar cred că vom reuşi până la final. Suntem pe drumul cel bun.

Nu doar schimbările din companii, ci şi sarcinile prea grele, termenele-limită ori mesajele de serviciu pe care le primesc în timpul liber îi stresează pe români.

În 2019, nemulţumirile cele mai mari sunt însă cele financiare. O treime dintre angajaţi afirmă că salariul lor a stagnat, în timp ce pentru unul din 10 a scăzut cu până la 25 %.

E şi motivul principal pentru care mulţi vor să îşi schimbe jobul.

Andreea Onica, reprezentant marketing: Am observat că în ultima perioadă, candidaţii se orientează şi spre job-uri ce nu presupun neaparat studii superioare. Dar în urma căruia au beneficii financiare mai mari.

Dar cum banii nu pot cumpăra liniştea, esenţial e şi mediul de lucru. Patronii care au înţeles cât de important e să-şi ţină angajaţii relaxaţi. au transformat birourile în spaţii de recreere. E important să ne încărcăm bateriile prin joc în echipă, dar nu numai, spun psihologii.

Mădălina Elena Roşu, psiholog: Sport, meditaţie.perioade în care să lecturăm ceva ce ne place. Să ne dăm întălniri cu cei dragi. Chiar şi la cumpărături. Să combinăm cumpărăturile cu întâlnirea cu o prietenă.

Claudiu Ioniţă, Director Dezvoltare Software: Anul viitor plănuiesc să văd mai des partea pozitivă. Să văd provocarea din problemă, mai puţin decât problema din problemă.

Dacă ar exista un Moş Crăciun al angajaţilor, pentru anul viitor cei mai mulţi i-ar cere avanasare la locul de muncă, mai puţin stres, mai mult timp liber sau chiar un job nou.