Mary Poppins există în realitate. Dar, spre deosebire de personajul din carte, Mary Poppins cea reală vine din Bucovina. O cheamă Alina Balaţchi şi este guvernanta în grija cărora familiile înstărite din Marea Britanie îşi lasă copiii.

Obişnuită să ajute, Alina nu s-a oprit doar la educaţia celor mici. A creat o aplicaţie pentru românii din toate colţurile lumii. 

Articolul continua dupa recomandari

Alina Balaţchi a plecat în urmă cu 16 ani din România. Povestea ei începe cu mulţi ani în urmă la Suceava.

Nimeni nu pare să poarte cu mai multă mândrie ia bucovineană.

“Am o mare pasiune pentru ii. Detin peste 35 de ii vechi. 3 dintre ele cu o vechime de peste 100 de ani chiar, pe care le imbrac foarte des. Am purtat ia în Cambodgia, am purtat ia în primul an în Caraibe şi anul acesta am facut la Londra o sarbatoare a iei care chiar daca a picat intr-o zi mai nefasta pentru Marea Britanie, ziua Brexitului, am avut parte de 37 de participante care au venit toate imbracate în ii”, spune tânăra.

Deşi de atâţia ani printre străini, Alina e încă strâns legată de Suceava natală. Bunica e liantul dintre cele două lumi.

Întrebată ce fel de guvernantă poate spune că este, Alina răspunde: “Asta sunt intrebata mereu la interviuri şi eu am o replica in engleza "Ferm but fare/ Sunt ferma dar corecta”. Nu-mi place timpul petrecut pe tableta, nu-mi place timpul petrecut in fata televizorului, prefer interactiune umana şi prefer creionul pe hârtie. Nu lucrez pentru familii care considera ca a cumpara unui copil foarte multe bunuri materiale este cheia succesului relatiei dintre ei”.

A lucrat şi pentru Madonna, regina muzicii pop, insa contractul de confidentialitate o impiedica sa vorbeasca despre asta.

“Trebuie sa fii foarte flexibil cu timpul şi dispus sa renunti la o buna parte din viata ta personala”, mai spune Alina.