Avem o Românie frumoasă, profundă, autentică, iar cei care au început să se reîndrăgostească de ea, să iubească tot ce este cu adevărat autentic sunt tot mai mulți. Din 23 mai Observator Antena 1 își propune să atragă atenția românilor asupra valorilor țării lor, asupra a ceea ce este românesc veritabil, printr-o campanie despre comorile acestei țări: Romandria.

Cu toţii avem acasă obiecte făcute de meşteri, de la oale şi ulcele, la linguri de lemn. Căci România are o comoară care dăinuie şi în era vitezei şi a consumerismului. O comoară veşnic în tendinţe: tradiţia.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru că România autentică, din care vin tradiţiile noastre e atemporală, meşterii populari sunt ambasadorii noştri.

Cu nenumărate îndeletniciri, de la sculptatul în lemn şi ţesut, până la ceramica dacică, artizanii asigură păstrarea tehnicilor şi obiceiurilor tradiţionale, precum şi transmiterea acestora din generaţie în generaţie.

Tehnologia îi ajută pe unii dintre ei să treacă valorile româneşti peste oceane, iar pe alţii, modernitatea nu i-a atins şi riscă, o dată cu pieirea lor, să îngroape şi ultima fărâmă de autenticitate din zonele în care s-au născut.

Campania RoMândria "scotoceşte" prin zonele istorice ale ţării după ambasadorii tradiţiilor româneşti şi îi scoate „în lume".

De ce? Pentru că putem aduce "lumea" la noi.

Deşi există o creştere a numărului de turişti sosiţi anual in România, turismul continuă să aibă o contribuţie mai mult decât modestă în PIB: nici macar 1%. În plus, trebuie să ne protejăm şi sa ajutăm cu legi creatorii. Pe cont propriu, fără a fi sprijiniţi de o lege clară si cu fonduri de autorităţi, creatorii României se zbat să supravieţuiască şi să facă mai departe ce ştiu cel mai bine.