Viorica Dăncilă a reacționat dur după ce Klaus Iohannis a declarat că nu va accepta o dezbatere televizată. Liderul PSD a spus că încă speră că președintele va găsi "înțelepciunea, tăria și curajul" pentru a participa la o confruntare directă.

La mai puțin de două ore după conferința de presă organizată de Iohannis la sediul PNL, în care președintele în funcție a explicat motivele pentru care refuză o dezbatere, candidata la alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă a ținut să îi dea o replică.

Articolul continua dupa recomandari

"Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume. Undeva în stratosferă, stâpan pentru România în care există doar PNL, deasupra cetățenilor și a votului exprimat de ei, deasupra celorlalți candidați, deasupra principiilor democratice, deasupra constituției, și se teme de o confruntare directă cu mine. Este o dilemă, sper să o lămurească curând. Realitatea e că o astfel de dezbatere ar demonta imediat toată propaganda și toate atacurile mizerabile din ultimii ani asupra mea și a PSD. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să îl explice în mod ridicol", a declarat Viorica Dăncilă.

"Sunt un om răbdător, încă îl aștept să găsească înțelepciunea, tăria și curajul pentru a accepta dezbaterea pe care românii o cer și o merită", a mai spus liderul PSD.

Cât despre explicațiile președintelui referitoare la cele cinci case și răspunsul din 2014 care a devenit celebru, "ghinion", Viorica Dăncilă a spus că la această glumă nu a râs nimeni.

"Nu a râs nimeni la această glumă, doar dumneavoastră le râdeți în față românilor. Dumneavoastră sunteți o glumă", a mai spus Dăncilă.