Viorica Dăncilă, premierul României, a vorbit în plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterii despre situaţia statului de drept din România, despre dosarele contrafăcute care reprezintă o îngrijorare pentru magistraţi.

Statul de drept din România a devenit un subiect de dezbatere în Parlamentul European după protestul din 10 august din Piaţa Victoriei şi datorită legilor justiţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în plenul PE că ultimul raport MCV despre România nu arată nimic despre dosarele contrafăcute cu probe false pentru a crea vinovăţii.

"Trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni. Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţeneşti sunt resspectate. Este legitim să ne întrebăm. În ce fel a apărat MCV cetăţenii rmâni de abuzuri? Nu am vazut nimic despre încălcările drepturilor omului. Sunt dovezi că s-au falsificat probe pentru a crea vinovăţii.

Nimic despre asta în raportul MCV. Cer oficial să mi se spună cine a redactat rapoartele MCV şi a omis aceste realităţi de neconceput în UE. De la abuzuri grave trebuie să începem. Peste 3.000 de magistraţi au fost cercetaţi de DNA. O spun cu multă îngrijorare magistraţii din România. Va asigur ca avem buna credinta si vom tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia.

Azi v-am informat pe toţi, oficial, despre abuzurile din România. Nu se va mai putea vorbi despre justiţia din România, fără a aduce în discuţie aceste abuzuri. Puneţi întrebări înainte de a ridica piatra asupra României.

Jandarmeria Română e acuzată că a intervenit abuziv la protestul din 10 august, dar de ce nu se fac aceleaşi acuzaţii şi legat de evenimentele de săptămâna trecută de la Bruxelles. Nu interziceţi în România lucruri acceptate în celelalte ţări ale Uniunii Europene. Nimeni nu întoarce România de la Parcursul European", a declarat Viorica Dăncilă.