Viorica Dăncilă a spus vineri seară că nu va vota duminică la referendumul pe justiție convocat de Președintele Klaus Iohannis. Anunțul premierului vine la doar 2 zile după ce a spus că își va da votul.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Premierul Viorica Dăncilă a susținut că s-a răzgândit după ce a reanalizat contextul politic .

Articolul continua dupa recomandari

"După cum ştiţi, am fost hotărâtă să votez la referendum. Sunt un om al echilibrului şi am vrut să demonstrez acest lucru. În urma ultimelor intervenţii ale preşedintelui Iohannis, am văzut că acest referendum nu are o miză decât pentru interesul propriu, pentru dărâmarea Guvernului şi pentru a se poziţiona împotriva partidului din care fac parte. De aceea le-am transmis colegilor mei că nu o să fiu părtaşă la această acţiune a domnului preşedinte, ultimele declaraţii au demonstrat acest lucru, şi că nu voi vota la referendum”, a spus Viorica Dăncilă.

Miercuri, cu doar două zile în urmă, Premierul declara la Bacău că va vota pe 26 mai atât la alegerile pentru Parlamentul European, cât și la referendumul pe justiție, spunând că e un susținător al statului de drept și al independeței justiției.

Sursa: News.ro