Viorica Dăncilă îl amenință pe Klaus Iohannis cu suspendarea. Premierul demis susține că președintele a încălcat Constituția.

Invitată într-o emisiune televizată, Viorica Dăncilă a susținut că Președintele României nu ține cont de Legea Fundamentală a țării.

Articolul continua dupa recomandari

”Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei, luăm în calcul şi suspendarea preşedintelui pentru că atâta timp cât ceri fiecărui cetăţean să respecte Constituţia, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi să încalce legea fundamentală", a declarat Dăncilă la Antena 3.

În ciuda amenințării, premierul demis a dat de înțeles că nu se grăbește cu demararea procedurii de suspendare.

"Deci vom lua în calcul aceste două lucruri, eu sper ca să rezolvăm într-un mod corect această problemă pe data de 24 noiembrie. (...) În mod normal, în mod logic, ceea ce a făcut şi ceea ce face preşedintele este de neacceptat şi ar merita suspendarea în clipa următoare. Dar pe de altă parte, sunt multe state membre care sunt cu ochii pe noi şi cred că acest lucru ne-ar costa din punct de vedere al imaginii externe", a declarat Dăncilă.

De altfel, săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a mai făcut referire la acest subiect. Atunci, a spus că Iohannis ”merita” să fie suspendat, dar, când a fost întrebată de ce nu declanșează procedura, a răspuns: "Pentru că nu se mai poate în aceste momente".

Sursa: News.ro