Viorica Dăncilă a răspuns criticilor aduse de Klaus Iohannis, duminică seară, în cazul crimelor din Caracal. ”A apărut târziu și a vorbit degeaba”, a spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a calificat declarațiile președintelui, care a criticat dur inclusiv guvernul pentru erorile din operațiunea de salvare în cazul Caracal, drept un discurs de campanie.

Articolul continua dupa recomandari

Răspunsul Vioricăi Dăncilă către Klaus Iohannis a fost postat pe pagina sa de Facebook.

”M-am așteptat în această seară la o declarație a domnului Iohannis prin care să ne transmită niște măsuri clare.

M-am așteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza și deciziile care se impun.

M-am așteptat la o poziție fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri și dumneavoastră nu puteți, domnule președinte?

M-am așteptat la decență, la asumare și la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii.

Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie.

Domnul Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba.

Nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles că suntem datori față de familiile tinerelor care și-au pierdut viața și a tuturor părinților din țara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înțeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui și mandatul pe care și-l dorește cu atâta ardoare.

Guvernul pe care îl conduc va continua să își facă treaba, să ia măsuri și să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aștepta prea multe”, a declarat Viorica Dăncilă.