Premierul Viorica Dăncilă a mărturisit, cu privire la apariţia informaţiilor din presă pe tema adopţiei fiului său, că decizia înfierii a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o în viață.

Premierul Viorica Dăncilă a mărturisit că adopţia fiului său a fost cel mai bun lucru din viaţa sa.

Articolul continua dupa recomandari

'M-am gândit mult dacă să vorbesc despre această mizerie şi am hotărât că trebuie să vorbesc, pentru că mâine oricui i se poate întâmpla acest lucru şi trebuie să existe cineva care să oprească aceste abordări. Vorbesc în calitate de mamă şi nu îmi este deloc uşor. Cred că nimeni nu merită acest lucru. Vreau să spun că este pentru prima şi ultima dată când abordez acest subiect. Am să notific prin avocat orice publicaţie care va trata această temă într-un mod atât de josnic', a declarat Viorica Dăncilă la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Premierul Dăncilă a mărturisit că a discutat cu colegii săi şi i-a rugat să nu vorbească despre acest subiect, fiindcă nu doreşte să facă din acest subiect o temă electorală, politică.

'Şi pentru mine şi pentru familia mea este un lucru deosebit de neplăcut şi nu credeam că vreodată se vor face acuzaţii atât de neîntemeiate, tendenţioase şi nefundamentate în acelaşi timp. (...) Ştiu că ce am făcut eu cu soţul meu au făcut multe familii din România, nu este drept să intri cu bocancii în sufletul cuiva, pentru că acest lucru s-a întâmplat', a mai spus Dăncilă.

Premierul Dăncilă a susţinut că nu a fost nimic ilegal în adopţia fiului său.

'Eu am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viaţa mea şi dacă ar fi să mă întorc, aş face din nou la fel. Nu este nimic ilegal, a existat un certificat de naştere', a mai explicat Dăncilă, în direct, la Antena 3.

"Nu-mi doream să înfiez un copil, așa cum s-a acreditat. Pe 4 ianuarie 1990 eram inginer stagiar. Împreună cu soțul meu era în formarea cariere - după orele de program predam la liceul din localitate. În noaptea de 4 ianuarie eram de serviciu - se făcea dispecerat. Trebuia să monitorizăm tot ce se întâmpla pe timpul nopții în toate secțiile de producție. Pe la 1-2 noaptea, îmi amintesc perfect, pentru că a fost o noapte importantă care a schimbat destinul familiei mele, vorbeam cu o prietenă care era centralistă. Îmi spunea că este puțin necăjită, că a vorbit cu omoloaga ei care lucrează la spital și că o femeie a abandonat un copil și că acel copil plânge într-una. Și că dimineață se va duce să vadă acel copil. M-a întrebat dacă vreau să merg și eu și am spus 'da'. Copilul era abandonat, mama îl lăsase în spital. Nu vreau să o acuz pe această femeie. Atunci am acuzat-o - am spus că nu este normal, că nimeni nu trebuie să abandoneze un copil. Pe urmă când am cunoscut situația acestei femei mi-am dat seama că a fost într-o situație critică", a mai povestit premierul Dăncilă, la Sinteza Zilei de la Antena 3.