Viorica Dăncilă a confirmat marți seară că a demisionat din funcția de Președinte al Partidului Social Democrat. Ea a susținut o conferință de presă, în care a precizat însă că va rămâne în conducere.

La sfârșitul ședinței CEx, Viorica Dăncilă a venit să dea declarații alături de noul lider interimar al partidului Marcel Ciolacu și de noul Secretar General Paul Stănescu.

Articolul continua dupa recomandari

”Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului. Nu e un moment de slăbiciune, e un moment de demnitate. Eu consider că a trebuit să-mi dau demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a declarat Dăncilă.

Ea a dat de înțeles însă că va rămâne în conducerea partidului.

”Vreau să garantez colegilor mei că din această echipă va face parte și Viorica Dăncilă”, a spus fostul candidat la președinție.

În fața reporterilor, Dăncilă a susținut că nu a fost presată să renunțe la funcție.

”Colegii au considerat că așa este bine pentru partid. Dacă nu voiam, spuneam: nu îmi dau demisia. Astăzi am ascultat opinia fiecărui coleg, astfel încât la finalul ședinței să luăm decizia cea mai bună”, a spus Viorica Dăncilă.

- Acest articol este în curs de actualizare -