Ordonanţa care a adus revoltă în sistemul bancar, în cel energetic sau în comunicaţii va fi modificată. Schimărbile vor viza cele mai controversate puncte ale actului nomativ. Şefa Executivului nu vrut însă să spună concret care vor fi modificările.

Chemată în Parlament să explice efectele ordonanţei 114, Viorica Dăncilă a trebuit să răspundă punctual unui val de atacuri din partea Opoziţiei.

Articolul continua dupa recomandari

RALUCA TURCAN - deputat PNL: Vă rugăm să ne răspundeți dacă ați ratat primul examen de admitere la liceu, de treapta a doua, de admitere la facultate!

VIORICA DĂNCILĂ - prim-ministru: Legat de jigniri, nu va voi raspunde, faceti invidioasa si o vipera.

Dincolo de disputele aprinse din plen, premierul a explicat că nu va abroga ordonanţa, pentru că actul normativ conţine şi măsuri bune. Vor exista însă modificări ale unor articole controversate

Schimbările pe care le pregăteşte Guvernul sunt mai explicite în scrisoarea adresată agenţiei Standard&Poor's. Ministrul Finanţelor a transmis că taxa pe lăcomie aplicată băncilor nu va mai fi calculată în functie de indicele ROBOR, ci va fi înlocuită cu o taxă anuală fixă, fără a da detalii. 

ORLANDO TEODOROVICI - ministrul Finanţelor: Am trimis scrisoarea. Am spus clar concluziile discutiilor cu cei de la banci. Am vorbit cu cei de la agentie, am mai discutat ca dansii sa inteleaga situatia din Romania.

Ordonanţa 114 a fost adoptata tacit de Senat. Camera Deputaţilor este însă forul decizional, aşa că modificările se vor face în camera inferioară a Parlamentului.