Victor Ponta anunţă că fostul şef al TSD, Gabriel Petrea, a trecut la Pro România. Mişcarea are loc după ce, săptămâna trecută, Petrea a fost exclus din PSD, pentru că a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Într-o declaraţie făcută la Palatul Parlamentului, Victor Ponta a confirmat înscrierea în Pro România a lui Gabriel Petrea şi a deputatului Mihai Niţă.

Articolul continua dupa recomandari

"Da, astăzi s-a înscris şi domnul Gabriel Petrea. Şi Mihai Niţă. Mai vin şi alţii, dar, sincer, acum chiar pot să pun o selecţie mult mai dură pentru că nu am nevoie de voturile lor", a declarat Victor Ponta.

Exclus după votul la moţiune

Fost lider al Tineretului Social Democrat, Gabriel Petrea a votat moţiunea de cenzură care a demis joi Guvernul Dăncilă. A doua zi, el a fost exclus din PSD, la şedinţa Comitetului Executiv, organizată la Vila Lac.

Petrea şi-a justitificat votul pentru moţiunea de cenzură susţinând că vede "interes zero" pentru reconstrucţia PSD, pentru îmbrăţişarea unui mesaj european, dar şi pentru construirea unei echipe capabile să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2020.

Cine este Gabriel Petrea

În vârstă de 35 de ani, Gabriel Petrea este deputat şi a fost ales pe listele PSD la precedentele alegeri parlamentare. El a fost Preşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România şi, după ce a intrat în politică, a fost Viceprimar la Sectorul 6, în Bucureşti.

În Guvernul Grindeanu, el a fost numit Ministru al Consultarii Publice si Dialogului Social. Gabriel Petrea a fost şef al TSD pentru două mandate.

Sursa: News.ro