A fost ziua demisiilor şi a demiterilor în Guvernul României. Darius Vâlcov a renunţat la funcţia de consilier al premierului. Alte două persoane apropiate de Vâlcov au fost demise.

Şefă ANAF, Mihaela Triculescu a fost eliberată din funcţie de ministrul Eugen Teodorovici, după un mandat de nici şase luni, iar decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Articolul continua dupa recomandari

Ea a fost înlocuită de Mirela Călugăreanu, care a mai condus ANAF în cabinetul Tudose.

Noua şefa de la finanţe a anunţat deja că-şi doreşte o agenţie mai eficientă şi va propune simplificare Declaraţiei Unice pentru persoanele fizice. 

Premierul Viorica Dăncilă a decis şi revocarea din funcţie a Adrianei Cotel de la conducerea Casei de asigurări de sănătate, iar locul ei a fost luat de Răzvan Teohari Vulcănescu, care îndeplinea până acum funcţia de vicepreşedinte. 

Darius Vâlcov în schimb nu a aşteptat să fie trimis acasă ci şi-a dat singur demisia, după ce Viorica Dăncilă numise oricum un înlocuitor, pe Remus Borza.

Vâlcov a greşit, în opinia primului ministru, în ceea ce priveşte Ordonanţa 114, care impunea băncilor o "taxă pe lăcomie".