Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, în care a făcut câteva precizări despre refuzul dezbaterii cu Viorica Dăncilă, despre situaţia politică din România şi despre planurile sale în privinţa turului 2 al alegerilor prezidenţiale.

Iohannis a susţinut în continuare că nu va exista o dezbatere între el şi Viorica Dăncilă, dar că va organiza el însuşi o dezbatere, la care vor fi invitaţi jurnalişti, formatori de opinie şi politologi.

Articolul continua dupa recomandari

Iohannis: "Chiar şi în vacanţe am lucrat"

Klaus Iohannis a fost întrebat de presă, în cadrul conferinţei, despre vacanţele sale, iar preşedintele a precizat că a muncit chiar şi când a fost plecat în vacanţă, cu pixul, mapa şi actele.

"Am fost plecat în total în cinci ani în trei vacanţe. Trebuie să vă spun, chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Preşedintele nu are dreptul la concediu, nu există concediu pentu preşedinte. Şi când am fost plecat, mi-am luat mapa, pixul,  actele şi am lucrat. În ultimii doi ani nu am mai avut vacanţe deloc, fiindcă am stat să păzesc România de pesedişti",a precizat Iohannis.

Iohannis a declarat că a mai fost de câteva ori "la munte", dar şi atunci a avut întâlniri cu românii de acolo.