Tudorel Toader susține că nu a inițiat el legea privind recursul compensatoriu. Fostul Ministru al Justiției a spus că îi dă în judecată pe Cătălin Predoiu și Rareș Bogdan, tocmai pentru că l-ar fi numit inițiatorul controversatului proiect legislativ.

Într-o postare pe Facebook, făcută joi seară, Tudorel Toader a dezmințit că legea privind recursul compensatoriu nu a fost inițiată în perioada în care era Ministru al Justiției în guvernul PSD - ALDE. 

Articolul continua dupa recomandari

”Nu am fost eu”

În aceeași postare el anunță că îi va da în judecată pe Rareș Bogdan și Cătălin Predoiu pentru că l-au numit inițiator al acestei legi.

"Repetăm, în speranţa de a se înţelege! Legea privind recursul compensatoriu nu a fost iniţiată în timp ce eram ministru al justiţiei. Proiectul de lege a fost modificat, în mod substanţial, de către parlamentari. Sub semnătura mea, Ministerul Justiției a dat aviz negativ modificărilor parlamentare. Sub semnătura mea, Ministerul Justiției a susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege! Am dat numeroase dezminţiri faţă de informaţiile publice referitoare la contribuţia mea şi a Ministerul Justiției privind susţinerea legii privind recursul compensatoriu. În speranţa clarificării acestei situaţii, în zilele următoare, voi acţiona în instanţa de judecată pe doi dintre susţinătorii acestui neadevăr - Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Postarea de pe Facebook a lui Tudorel ToaderVezi 2 imagini în Galerie

Controversata lege privind recursul compensatoriu sau Legea 169/2017 a provocat un val de nemulțumire în societatea românească mai ales după semnalarea unui număr tot mai mare de violențe, comise de infractori eliberați înainte de termen, tocmai prin acest act normativ.

- Acest articol a fost actualizat -