Ministrul Justiției anunță că a fost elaborat proiectul de ordonanță prin care se vor putea contesta sentinţele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Tudorel Toader a susţinut că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI.

Ministrul a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă pentru "repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegale", iar aceştia vor putea face contestaţie în anulare.

Articolul continua dupa recomandari

"Avem pregătită OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, îi va judeca şi dacă vor fi vinovaţi, vor plăti", a declarat ministrul Justiţiei.

Toader a menţionat că acest proiect va fi prezentat premierului Viorica Dăncilă, care va decide ce sa va întâmpla mai departe. Acesta a spus că ordonanţa de urgenţă privind posibilitarea depunerii contestaţiei în anulare de către cei care au fost condamnaţi de compelturile nelegal constituite de la ÎCCJ „e pregătită”, dar că nu decide el când va fi adoptat acest act normativ, precizând că „în cel mai scurt timp posibil”.

De asemenea, ministrul Justiţiei a mai spus că o varinată similară există şi în cazul dosarelor întocmite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, asupra cărora s-a pronunţat Curtea Constituţională.

„Ordonanţă de urgenţă pentru contestaţie în anulare de către cei condamnaţi definitiv care au pierdut termenul de contestaţie condamnaţi în complete nelegal constituite, asta-i una. Doi: aşteptăm decizia şi funcţie de dezlegarea judecătorilor cel mai probabil vom proceda la fel” a spus Tudorel Toader, la România TV. 

Toader ar urma să se întâlnească luni cu premierul, însă în rincipal pentru discuţii privind legea recursului compensatoriu.

Sursa: News.ro