Plenul Senatului a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora cu 26 voturi ”pentru” şi 92 ”contra”.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, marţi, în plenul Senatului unde s-a dezbătut cererea DNA privind începerea urmăririi sale penale, în dosarul votului din diaspora la alegerile prezidenţiale, că respinge în termeni foarte clari şi categorici orice acuzaţie adusă în acest dosar.

Articolul continua dupa recomandari

Senatorul PSD a precizat încă de la începutul discursului că a avut acces târziu la informaţiile din dosar, mult mai târziu decât jurnaliştii care au dat informaţii, în presă despre detaliile din referatul procurorilor.

Titus Corlăţean a spus că respinge în termeni clari şi categorici orice acuzaţii aduse, privind îndeplinirea în mod defectuos a activităţii sau încercarea de a împiedica votul în dispora.

"Resping în termeni foarte clari şi categorici orice acuzaţie adusă. Un an şi jumătate am decis să tac lăsând anchetatorii să îşi facă treaba în mod profesionist, însă linia şi direcţia au fost cu totul altele”, a afirmat Corlăţean.

”Am simţit un profund regret faţă de situaţia în care s-au aflat cetăţenii cu bună credinţă, dar nu şi pentru alţii”, a mai spus el.

Senatorii jurişti au stabilit, săptămâna trecută, într-o şedinţă fulger de circa 20 de minute, în care l-au şi audiat pe Titus Corlăţean, să dea un aviz negativ cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Membrii Comisiei juridice au luat decizia cu cinci voturi ”împotrivă”, trei ”pentru” şi o abţinere.

”Un singur comentariu fac. Am prezentat în faţa comisiei toate argumentele şi datele şi am susţinut cu argumente că suspiciunile rezonabile şi acuzaţiile DNA-ului sunt total nefundamentate şi le-am respins, cu argumente”, a spus Titus Corlăţean, la finalul şedintei comisiei juridice.

Referatul DNA prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a sosit, în urmă cu trei săptămâni, la Senat, însă cererea a rămas blocată la Biroul Permanent pe durata campaniei electorale întrucât reuniunile conducerii Senatului nu au avut cvorum.

Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.

Sursa: News.ro