Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a ajuns, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat, ca martor, într-un dosar de corupţie.

UPDATE 12:00 Theodor Paleologu a precizat, la ieşire din DNA, că este vorba de dosarul Elenei Udrea, vizând finanţarea campaniilor electorale.

Articolul continua dupa recomandari

"E vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu ştiu precis cine ce a finanţat. În mod normal e organizaţia Sectorului 1. PDL în Bucureşti era organizat în filiale de sector plus organizaţia Capitalei. Cred că se investighează cultura finanţărilor ciudate ale tuturor partidelor pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale şi, dacă aveţi memorie bună, este o problemă pe care eu am semnalat-o din 2008", a spus Paleologu, după ce a fost audiat, ca martor, aproximativ o oră, de procurorii DNA.

Întrebat dacă au fost ilegalităţi în finanţarea campaniilor electorale, Paleologu a răspuns că este la mintea cocoşului.

"Ţineţi minte cum erau campaniile de dinainte de 2016, cu mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afişe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci e la mintea cocoşului că ceva nu e în regulă", a spus Theodor Paleologu.

El a explicat că nu a fost implicat în finanţarea campaniilor electorale, în afară de cea din 2016, când a candidat independent.

"În afară de campania mea din 2016 în care am semnat personal toate ordinele de plată nu e o chestiune în care m-am implicat. Niciodată. Este responsabilitatea mandatarului financiar şi a organizaţiei de partid locale care se ocupă de campanie. Măsura cea mai sigură de precauţie este candidatura independentă, din 2016. Atunci pot da socoteală de fiecare leu pe care l-am cheltuit.", a mai spus Paleologu.

Fostul ministru al Culturii a ţinut să precizeze că DNA nu poate fi comparată cu Securitatea anilor 50.

"Se spune că DNA este o instituţie teroristă, ca în anii '50. Domnii Tăriceanu, Dragnea, Ponta au tot spus că DNA e ca Securitatea anilor '50. Tatăl meu a fost anchetat de Securitate în anii '50 şi vă pot asigura că nu este absolut niciun fel de asemănare şi că această asemănare este o minciună neruşinată din partea celor care fac asemenea comparaţii între DNA şi Securitatea anilor '50", a spus Paleologu.

El s-a declarat decepţionat că nu a putut oferi informaţii relevante procurorilor, adăugând că abia aşteaptă să fie martor în alte dosare.

"Eu mă bucur să ancheteze mai multe dosare. Am fost puţin decepţionat că n-am putut oferi informaţii relevante, în schimb sunt alte dosare în care abia aştept să fiu martor", a mai declarat Paleologu.

Theodor Paleologu, ministru al Culturii în perioada decembrie 2008 - decembrie 2009, este audiat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

La intrarea în sediul DNA, Paleologu a declarat că va fi audiat în calitate de martor, fără să dea detalii. "Am înţeles că nu e voie să vorbesc", a adăugat Theodor Paleologu, precizând că nu are emoţii. "De ce să am emoţii?", a spus Paleologu.

Thedor Paleologu a fost deputat PDL din 2008 până în 2014 şi independent din 2014 până în 2016.

El a candidat independent pentru un nou mandat de deputat în Capitală, dar a pierdut alegerile după ce a obţinut doar 8.278 de voturi, fiind astfel sub pragul electoral de 25.000 de voturi necesare.

Sursa: News.ro