Sunt tensiuni fără precedent în coaliţia aflată la guvernare. Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să participe la întâlnirea cu partidul lui Călin Popescu Tărciceanu, întâlnire care ar fi trebuit să decidă soarta alianţei PSD-ALDE.

Şedinţa Coaliţiei PSD-ALDE a avut loc astăzi la prânz doar că ea s-a ţinut în lipsa şefei PSD. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aştepta un răspuns de la Viorica Dăncilă cu privire la restructurarea Guvernului şi la adoptarea unui nou program de Guvernare. 

Articolul continua dupa recomandari

Însă, cum primul ministru nu a apărut la întâlnire, s-a dat startul speculaţiilor, iar lideri din ALDE o acuză deja pe Dăncilă de negocieri pe la colţuri cu alte partide sau chiar de "un posibil blat cu preşedintele Klaus Iohannis".

Viorica Dăncilă nu şi-a motivat absenţa dar, într-o postare publică, a respins orice varianta de "troc politic",cu referire la Pro România şi atacându-l direct pe Victor Ponta.

ALDE a tot ameninţat că va ieşi de la Guvernare dacă nu ajunge la un consens cu PSD în timp ce Viorica Dăncilă a lăsat de înţeles că nu va fi de acord cu solicitările partenerilor. 

Şedinţa ar putea fi totuşi reprogramată pentru miercuri. 

Din partea PSD, Mihai Fifor a ieşit public până acum în încercarea de a mai stopa zvonurile, precizând că şedinţa de astăzi a fost productivă şi că relaţiile din interiorul Alianţei sunt stabile.